KOSTEUSMITTAUKSET:
Uutta tekniikkaa kosteumittauksissa: mm. ei enää kalliita ja hankalia porareikämittauksia kosteuden seurannassa. Ennakoi ja tee säästöä.

Käytämme uusinta teknologiaa kosteusmittauksissa: langattomia antureita, langatonta mittausta ja tulokset graafisesti pilvipalvelussa.

 Miten? (Lyhyesti) 

Perinteisesti esimerkiksi lattioiden kosteusmittaukset tehdään porareikämittauksella tai usein myös erittäin epäluotettavasti pintakosteusmitauksella. Käytämme langattomia ja paristottomia antureita, joita voidaan lukea myös esimerkiksi laatoituksen jälkeenkin. Huom. Myös seinärakenteet anturi langalla..

Kun palveluun liitetään pilvipalvelu niin tulokset luetaan palveluun, josta sen voi lukea henkilöt joille oikeudet on annettu. Lisäksi suuren edun tuo seuranta graafit joiden avulla näet ja ennakoit rakenteesi kosteuden ja kuivumisen.. Myös mittausolosuhteet.. Päällystettävyysmittauksilla varmistetaan, että rakenteet ovat riittävän kuivia päällystämistä varten ohjeen RT 103333 mukaan. Anturien määrästä riippuen nähdään riittääkö tuloksekset täyttämään virallisen RT vaatimuksen vai vaaditaanko lisämittausta porareikä- tai palamittauksella. Kuitenkin säästytään useilta kalleilta porareikä mittauksilta ja nähdään ollaanko oikeissa olosuhteissa ja ollaanko aikataulussa.

Kokonaismittausepävarmuus hyvissäolosuhteissa mittausepävarmuus ±3

Antureita on erilaisia eri kohteisiin (kysy PDF esitettämme tarvittaessa):

 Usein kysytyt kysymykset 

1. Miksi mitataan kosteuksia?
Ennen pinnoitusta ja pintojen sulkemista pitää tietää, että rakenteet on varmasti riittävän kuivat ennen kuin pinnat suljetaan. Anturit sopivat myös myöhempään seurantaan, jos epäillään kosteusvaurioita. Siis sijoitus tulevaisuuteen myös..

2. Kustannukset?
Yksi mittauspiste maksaa noin saman verran kuin porareikämittaus, mutta tästä pisteestä voidaan mitata käytännössä loputtomasti ja ei ole pelkoa että porataan esimerkiksi putkiin tai tehdään haitallisia reikiä rakenteeseen. Myös mittaustapahtuman epävarmuus pienenee, jolloin luotto tietoihin on suurempi.

Suurin kustannus hyöty tulee kuitenkin kohteissa, joissa kosteuden poistuminen aiheuttaa aikataulu paineita. Jatkuvalla seurannalla ja käytämällä verkkopalvelua, jonne kaikki tieto kerääntyy, pystytään ennakoimaan ja seuraamaan rakenteen kuivuminen ja tarvittaessa tehostamaan tietyn alueen kuivausta yms. Kokonaisuus on kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin  muut kosteutta seuraavat järjestelmät..

Palvelu tasojamme on useita: aina siitä että lähetämme anturit yms. laitteiston sinulle tai hoidamme kaiken asennuksesta mittauksiin ja jälkiseurantoihin.. Ota yhteyttä niin katsotaan sinulle paras ratkaisu. Kohteitamme on ympäri Suomea..

3. Kuinka edetään asiassa?
Ota yhteyttä hyvissä ajoin ennen esimerkiksi lattia valua, niin katsotaan kohteeseesi sopivin kokonaisuus.. Suurin muutos vanhoihin rutiineihin onkin se, että ennakoidaan ja suunnitellaan ennakkoon!!

4. Kokemuksia?

Olemme päättäneet asentaa kiinteät anturit kaikkiin rakennettaviin kiinteistöihin niin työmaa-aikaista kuin käytönkin aikaista kosteudenseurantaa varten. Tähän mennessä meillä on kokemusta viidestä palvelu- tai päiväkodista Tampereella, Nurmijärvellä, Hämeenlinnassa, Laukaalla ja Kajaanissa.”   – Rakennuttajapäällikkö Ari Hyvärinen, Suomen Hoivatilat Oy

Teknologia on yksinkertaista, luotettavaa ja jopa mullistavaa. Mittauksen voi suorittaa työmaan oma henkilöstö, kuten vaikkapa työnjohtaja, sillä mittaajan toimintatapa ei vaikuta digitaalisesti saatavaan mittaustulokseen.”   – Korjaussuunnitteluyksikön johtaja Mikko Tarri, A-Insinöörit

Tämä on selkeästi fiksuin ja kustannustehokkain tällä hetkellä markkinoilla oleva tapa seurata rakenteiden kosteutta. Yhden anturin hinta on murto-osa useiden porareikämittausten hinnasta ja lisäksi anturi toimii laadunvarmistuksessa vuosia eteenpäin.”   – Kehityspäällikkö Gunnar Lauren, Saint-Gobain Weber

Tein oman omakotitaloni ennen ko. tekniikan Karjalan Betoni Oy;lle tuloa ja harmittaa kun lattioissa ei ole antureita, joilla voisin olla varma että jos joskus tulee ongelmia niin voisin helposti tarkistaa kosteustilanteen.. Myös rakennus aikana tämä olisi säästänyt aikaa ja kuluja  jonkin verran.. Loistavaa tekniikkaa!!” – Jani Terävä, Karjalan Betoni Oy

5. Missä näitä on käytetty?
Aina omakotitalon rakentamisessa, kuin koulu tai toimisto rakennuksissakin.. Pieni esimerkki kohteita joissa mm. käytetty:

Lehtiojan palvelutalo, Lahti, Skanska Oy, 2013
Leppävaaran uimahalli, Rakennusosakeyhtiö Hartela Oy, 2014
Liipolan monitoimitalo, Lahti, SRV-Rakennus Oy, 2014
Työpaja, Pirkkala, Pirkkalan kunta, 2014
Tampereen uintikeskus, Tampere, Tampereen kaupunki, 2014
Jalkarannan monitoimitalo, Lahti, NCC Rakennus Oy, 2014
Tampereen yliopistollinen sairaala, Tampere, A-insinöörit Oy, 2014
Saimaanharjun päiväkoti, Saimaanharju, HL-Rakentajat Oy, 2015
Oulaisten terveyskeskus, Oulainen, Rakennusliike Sorvoja Oy, 2015
Lentävänniemen päiväkoti, Tampere, Rakennusurakointi S. Tikakoski Oy, 2015
Prismakeskus Kaleva, Tampere, Skanska Talonrakennus Oy, 2015
Kouvolan Hoivakoti, Rakennusliike LapTi Oy, 2015
Elementtikylpyhuoneet, Hollola, Rakennusbetoni- ja Elementti Oy
SAMK-kampus, Pori, Satakunnan AMK, 2015
Espoon Asunnot Oy, Kauppiaantanhua 2, Espoo, Jatke Uusimaa Oy, 2015
As Oy Kuopion Reimari, Kuopio, Lujatalo Oy, 2015
Onvest Oy, Tikkurila Mega, Vantaa, Are Oy, 2015
Laulupuun päiväkoti, Laukaa, RPP Rakennus Oy, 2015
Stadin Ammattiopisto, Helsinki, YIT Rakennus Oy, 2015
Karigasniemen liikuntahalli, Utsjoki, Rakennusliike Rekonen Oy, 2015
Helsingin Keskustakirjasto, Helsingin kaupunki, 2016
Uusi lastensairaala, Helsinki, SRV-Rakennus Oy, 2016
Rautjärven Yläaste, Rautjärvi, Ramboll Finland Oy, 2016
Ruokolahden Koulu, Ruokolahti, Lemminkäinen Oy, 2017